Odlingstunnel i Russnäs

Elin Hjalmarsson är en av våra tunnelmottagare. Hon är en del i samhällsomställningen genom att driva ett andelsjordbruk i Russnäs utanför Eksjö. Läs mer om andelsjordbruk genom att klicka här. Missa inte den nyutkomna handboken i att starta andelsjordbruk!

Här kommer en hälsning från Elin:

Hej!
Här i Russnäs är uppsättningen av tunnelväxthuset i full gång. Vi har gjort en ram och grävt ner plintar för att stabilisera ytterligare. Även i väggar och tak sätter vi extra reglar för hållbarheten skull.

Växthuset ingår i ett 3-årigt växelodlingssystem. I år kommer det vara tomater i växthuset, nästa år gurka och tredje året frilandsgrönsaker för säsongsförlängning, tidig och sen skörd. Detta gör jag för att så långt som möjligt undvika jordburna sjukdomar.

Växthuset som redan är färdigt i bakgrunden är byggt av en gammal partytältsstomme med liknande stomme och extra reglar.

Önskar er alla en härlig odlarvår!
Mvh/ Elin Hjalmarsson

En reaktion till “Odlingstunnel i Russnäs

  1. Hej Elin!
    Så inspirerande att ta del av tunnelväxthuset! För egen del så måste jag bestämma mig för Eksjö och/eller Öland. Var någonstans ska jag lägga ner min största arbetskraft. Det löser sig så småningom och innan dess är det härligt att få ta del av dina aktiviteter. Lycka till!
    /Ylva

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: