Odlingskurser

Under 2022 kommer Odlingsakademien 2.0 genomföra 3 odlingskurser i Astrid Lindgrens Hembygds område. Läs mer om kurserna, kursdatum och hur du ansöker på Astrid Lindgrens Hembygds hemsida. Sista dag för ansökan är 9/1. Glöm inte att berätta lite om dig själv och varför du vill gå kursen. Uppge vilken av kurserna du helst vill gå om du ansöker till flera. Även du som inte har en egen trädgård kan ansöka, kanske kan du odla via en trädgårdsförening eller låna mark av någon annan?

Kursledarna Helena Styrbjörn, Eva Ekenberg och Hillevi Helmfrid

Kurserna utgår alla från odling på naturens villkor, men är upplagda på lite olika vis. Odling som livsstil är den mest omfattande och heltäckande kursen, de andra två är mer som traditionella kvällskurser. Kort om kurserna:

Hållbar trädgårdsodling – för husbehovsodlare och andra kursledare Eva Ekenberg, Eksjö.

En kvällskurs där vi lär oss grunderna i ekologisk odling, träffar likasinnade och upplever glädjen i att odla vår egen mat. Kursen vänder sig till såväl nybörjare som de som odlat tidigare. Vi går igenom odlingsprinciperna för organisk-biologisk odling och låter oss inspireras av permakultur och skogsträdgårdar. I kursen ingår såväl teori som praktik samt studiebesök i några trädgårdar

En hållbar odling och en hållbar odlare kursledare Helena Styrbjörn, Hultsfred/Kristdala.

En kurs för dig som vill börja odla din egen mat på ett hållbart sätt eller utveckla ditt odlande tillsammans med likasinnade. Vi lägger stor vikt vid att utforska odling utifrån de egna förutsättningarna och drömmarna och kommer beröra olika sätt att odla, från den lilla täppan till den större odlingen, från ettåriga grödor till perenner. För att få ut så mycket som möjligt av kursen är det bra om du har tid att lägga på teori och praktik även mellan kurstillfällena.

Odling som livsstil kursledare Hillevi Helmfrid, Vimmerby.
En kurs med 25% studietakt där vi närmar oss odling ur ett helhetsperspektiv för dig som lockas av tanken på att köpa mindre och odla mer, värna om jorden och lära känna likasinnade – oavsett hur mycket eller lite tidigare erfarenhet du har av odling. Kursen ger stor möjlighet till fördjupning och flätar samman fyra teman som löper parallellt över året: Odling, Permakultur, Mat-Hälsa-Miljö och Omställning.

Vi ser fram emot din ansökan! Tipsa gärna vänner och bekanta om kurserna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s