Smakrik kurskväll

Här kommer ett litet nedslag i vad som händer på en av våra 3 odlingskurser som pågår under året. Eva Ekenberg hade sin fjärde kurskväll i Eksjö förra veckan och temat var Naturens Skafferi. De 13 deltagarna plockade örter, tillagade dem och avnjöt en god måltid.

Menyn bestod av: björklövssallad med rårivna morötter, almfruktssallad med löktrav och kajp, nässelpizza med kirskål, rallarros och vitlök samt en smaskig maskrospesto. Måltiden avslutades med te på björklöv och avsmakning av råcentrifugerade havtornsbär.

Vid tidigare kursträffar har gruppen fått lära sig om permakultur, skogsträdgårdsodling, jorden, maskar, bakterier, svampar, terra preta med mera. Nästa träff blir hemma hos en av deltagarna som kommer få tips och inspiration till sin egen plats. Det kommer också bli praktiskt arbete.

Tack Eva för en liten inblick i vad som händer i kursen och för inspiration till vad man kan använda i Naturens Skafferi! Har någon fler tips om vad man kan tillaga av det som växer vilt så här års får ni gärna dela med er i kommentarerna.

6 reaktioner till “Smakrik kurskväll

  1. Kul och nyttigt att äta ogräs!
    Maskrospesto var en höjdare.
    Tack för trevlig kväll med ögonöppnare för naturens skafferi.
    Irene

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s