Mer inspiration

Hillevi:

Omställningsnätverket är otroligt aktiva just nu. Det bara sprutar fram spännande och angelägna webinarier. Ett tips: om du (som jag) inte riktigt känner att du har tid att sitta framför datorn och delta i webinarier så går det faktiskt att välja att enbart lyssna på dem i efterhand. Då går det att ha telefonen i fickan, hörlurar i öronen och fortsätta kruka om småplantor eller rensa ogräs och ändå känna sig som del av en världsomspännande omställningsrörelse.

Livsmedelsresiliens

Redan i morgon kommer nästa webinarium och det handlar om Lokala distributionskanaler och lösningar. Här anmäler du dig

Inspierande var det att höra Kristina Forsberg från Dalarna berätta om hur de började odla lite potatis som småbarnsföräldrar och nu producerar mat på 80 ha lånad mark till en hel by. Hon berättar om livsstilsval och bygemenskap. Här kan du lyssna på den.

Rekommenderas kan också webinarium med Jörgen Andersson från Åre som pratar om hur vi kan jordförbättra och binda kol med hjälp av betesdjur genom  att tillämpa principerna för regenerativt lantbruk. Han har också spännande tankar om relationen mellan producent, konsument och landskapet. Här kan du lyssna på den.

Jag är också väldigt nyfiken på Fredrik Rosenqvists webinarium den 2 maj, Matmedborgarskap – hur kan vi bli aktiva matmedborgare istället för passiva konsumenter  Här kan du anmäla dig.

Hitta mer…

Tyvärr behövs facebook för att få ordentlig överblick över programmet. Gå in på FB-sidan ”omställningsnätverket” och välj ”Evenemang” i vänsterspalten så ser du alla webinarier som har sänts och alla som är planerade. Där kan du också anmäla dig för att vara med.

För att lyssna i efterhand väljer du istället ”Videoklipp” i vänsterspalten. De senaste inspelningarna ligger överst.

Du som inte har facebook kan kolla här och kanske maila föreningen för att se om det finns någon chans att se inspelningarna även utan FB.

Allmänt om omställning

Uppstartswebinariet Efter krisen: Ställ om – inte tillbaka med bland andra Rob Hopkins som inledningstalare (denna del är på engelska). Rob pratar i ca 20 minuter om de fem viktigaste sakerna vi behöver ägna oss åt just nu. Matförsörjning är den första punkten han nämner! Han pratar också om sitt favorittema, om att skapa rum för att föreställa oss den värld vi önskar leva i. (Rob är en av grundarna till omställningsrörelsen och finns i Totnes i England.) Webinariet fortsätter på svenska med många olika perspektiv från svenska omställningsprofiler. Jag kan särskilt rekommendera inlägg från Pella Thiel 35 minuter in i webinariet och Ylva Lundkvist Fridh 29 minuter in. Hela webinariet går att lyssna på nu i efterhand här.

Som del av uppstartswebinariet gav Pella Thiel också mat för själen på sitt alltid lika brillianta sätt här eller 47 minuter in i hela webinariet (ovan) .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s