Lär dig ympa äpple

Obs! Uppdaterad mailadress då det saknades en bokstav. Kurserna är fullbokade, men vi tillämpar kösystem ifall det blir avbokningar.

Välkommen på ympningskurs med Björn Westeson, legitimerad av Riksförbundet Svensk Trädgård. Samma kurs ges på två olika orter.

Kursen kommer att omfatta en teoridel där grunderna för odling och skötsel av äppelträd och
bärbuskar ingår samt principer för olika ympningstekniker.
Tyngdpunkten under ympningskurserna kommer att ligga på ympning av grundstammar, men
även ympning av äldre träd samt ockulering, sommarförädling, kommer att beröras.
De praktiska övningarna kommer att innebära att deltagarna under handledning får ympa in
ympris på tio grundstammar vardera.

Deltagarna förbinder sig att köpa 10 st grundstammar A2 inkl ympris av äldre och/eller ovanligare odlingsvärda sorter på plats av kursledaren. Pris ca 50:- st. Innan kursstart får deltagarna en lista på egen utrustning att ta med. I övrigt är kursen gratis.

Vi bjuder på fika. Medtag egen lunch.

15 april kl 10-15 Kristdala Hembygdsgård. Lunch finns att köpa i närheten för den som vill.

16 april kl 10-15 Eksjö, Röda Stugan, Kvarnarps gård.

2 september kommer Björn även hålla en beskärningskurs i Pelarne utanför Vimmerby. Mer information kommer, men det går bra att anmäla sig redan nu.

Anmälan till ympningskurserna: senast 30 mars via mail till odlingsakademien@alhembygd.se. Uppge var du bor och vilken kurs du vill gå, samt meddela eventuell matallergi. Begränsat antal platser, folkbokförda i området för Odlingsakademien 2.0 (Nässjö, Eksjö, Vimmerby, Hultsfred, Högsby och del av Oskarshamns kommun) prioriteras.

Anmälan innebär att du lämnar samtycke till att vi lagrar dina kontaktuppgifter för att använda i den fortsatta kontakten via informationsutskick, nyhetsbrev m.m. och att vi även kan dela dina uppgifter till andra deltagare för nätverkande och uppmuntra till samåkning till våra aktiviteter. Anmälan innebär även att du lämnar samtycke till att vi använder eventuella foton och inspelningar på dig på vår hemsida, i våra sociala kanaler och i reklam- och informationssammanhang för projektet. Meddela oss om du inte godkänner detta. Mer information på https://www.astridlindgrenshembygd.se/personuppgifter-gdpr/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s