En givande kursdag i Eksjö

Den 6 april höll Odlingsakademien kurs i Eksjö med kunniga Eva Ekenberg som kursledare. 10 entusiastiska odlare fick under en dag lära sig om ekologisk odling enligt organisk-biologiska principer: Skonsam jordbearbetning, marktäckning, gröngödsling, samodling och växtföljd. Eva berättade även om maskkomposter och om att odla i sand. Efter lunchen blev det rundvandring i FOBOs trädgård där gruppen fick se framtidens trädgård, örtagården, växthuset med vinterodling, en påbörjad hugelkultur och mycket annat intressant. Eftermiddagen handlade om permakultur och om ätbara perenner. Genom bilder och exempel från sin egen trädgård visade Eva hur man samarbetar med naturen och ser möjligheter i det till synes hopplösa. Tack Eva och alla kursdeltagare för en mycket givande kursdag!

En reaktion till “En givande kursdag i Eksjö

  1. Tack för att vi fick deltaga och få göra ny bekantskap. Det är så mycket man kan lära sig och dela med sig. Inspiration och livsstil. Helhetssyn.

    Hoppas det blir flera tillfällen.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s