Missa inte nätverksträffarna!

Du missar väl inte nätverksträffarna?! Vi är många som på olika sätt deltagit i Odlingsakademiens aktiviteter under året och vi är glada över alla nya bekantskaper och all inspiration som väckts! Nu är det dags att förbereda för att odlingsglädjen ska fortsätta sjuda och spridas i olika former efter projekttidens slut.

Vi tror på att låta många blommor blomma. Men – som vi odlare vet – för att något ens ska kunna blomma behöver vi först bereda marken, så fröerna och se till att rätt förutsättningar finns. Vi tror att en förutsättning för att få livskraftiga grupper som har energi att jobba vidare är att de geografiska avstånden är små. Det behöver vara lätt och billigt att träffas. Därför bjuder vi nu in till lokala nätverksträffar på olika platser runt om i området. Hur ni sedan går vidare och vad gruppen ska fokusera på bestäms på plats! Allt odlingsrelaterat, stort som litet, är ett viktigt bidrag till att skapa en grönare framtid! Länk till nätverkslistan finns här.

Den första träffen har fokus på att lära känna varandra och bli klar över vilka ambitioner, önskningar och behov var och en har. Vi kommer eventuellt också att göra något praktiskt tillsammans eftersom det är ett trevligt sätt att lära känna varandra, det kan t ex handla om att vika krukor, bygga kompostlimpor eller något annat skoj. Eller få en trädgårdsvisning, få veta mer om värdens odlingsliv eller något särskilt intresse hen har inom odlingen. Det blir olika på olika platser.

I förlängningen kommer de lokala nätverken/grupperna sedan utvecklas olika beroende deltagarna och på vilka drivkrafter som finns. Några kanske mest satsar på att träffas, umgås och hjälpa varandra med odlandet. Andra kanske vill ta initiativ till kurser, kampanjer, föredrag och studiebesök (det kan finnas pengar att söka för sådana aktiviteter).

Alla som vill vara en aktiv del i ett odlingsnätverk är välkomna, oavsett nivå på odlandet eller tidigare deltagande i Odlingsakademiens aktiviteter. Saknar du en träff nära dig och vill själv stå värd – kontakta oss på Odlingsakademien så lägger vi till på listan!

Obs begränsat antal platser och föranmälan senast en vecka före träffen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s