Vårens aktiviteter

 

Nu har det varit 2020 en dryg månad. När vi i Odlingsakademien har dragit upp riktlinjerna för det kommande halvåret funderar vi mycket på hur vi kan bidra till att skapa förutsättningar för att Odlingsakademien ska leva vidare även efter projekttiden. Nu är det upp till alla oss odlingsintresserade att själva bidra till att sprida kunskap och inspiration, så frön och driva upp nya plantor!

Ett sätt kan vara att utveckla och stärka de lokala nätverken – för tillsammans är vi starkare. Genom att lära känna de som bor runt omkring oss och veta vilka resurser och ambitioner de har blir det lättare att hjälpas åt. Det kan handla om allt från att anlägga en kompostlimpa tillsammans till att anordna en föreläsning eller påverka kommunen. Därför kommer Odlingsakademien anordna ett antal nätverksträffar under våren, tex i Vimmerby, Mariannelund, Hult, Eksjö, Kristdala och Hultsfred, med fokus på just lokala nätverk. Man ansluter sig till det nätverk som känns mest aktuellt och det går även bra att delta i fler nätverk för den som vill. Mer information om tid och plats kommer! Har du några önskemål, idéer eller själv vill stå värd för en nätverksträff är du välkommen att maila odlingsakademien@alhembygd.se.

Bloggen odlingsomlivsstil.com kommer finns kvar även efter att projektet är slut i höst och är en fantastisk kontaktkanal som når flera hundra personer. Ta chansen att följa det som händer i området, få odlingskunskap och även annonsera om dina odlingsrelaterade evenemang (maila text och ev bild till odlingsakademien@alhembygd.se). För ett mer interaktivt utbyte av kunskap, inspiration och tips finns i Facebookgruppen Odling som livsstil.

Eventuellt kan det bli aktuellt med fler aktiviteter under vår och sommar – så håll utkik på bloggen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: